Du är här

SVK Jämtland-Västernorrland

Välkommen till SVK Jämtland-Västernorrland Vorstehklubb!

SVK Jämtland-Västernorrland är en lokalavdelning underställd Svenska Vorstehklubben under Svenska Vorstehklubben, SVK.

Vi ordnar bla jaktprov, eftersöksprov, viltspårprov, dressyrkurser mm för kontinentala stående fågelhundar av raserna Korthårig Vorsteh, Strävhårig Vorsteh, Långhårig Vorsteh, Kleiner och Grosser Münsterländer samt Ungersk Vizsla.

Bli medlem

Som medlem i SVK Jämtland-Västernorrland kommer du att delta i en lokalavdelning med aktiviteter fördelade från kustland till  fjälltrakterna. Lokalavdelningen har funnits sedan 1962 och är den första lokalavdelningen som bildades så långt norrut. Efter det har även Västerbotten, Norrbotten och Malmfälten tillkommit. Det första fjällprovet som genomfördes i Sverige ägde rum i Ljusnedal i Härjedalen 1963.

Det finns idag representanter i de flesta städerna för de raser som SVK representerar. Under fliken Om oss/Övriga funktionärer hittar du kontaktpersoner som kan hjälpa dig vidare de de som håller i våra olika aktiviteter runtom i Jämland och Västernorrland, ex olika former av träningsträffar osv. Som medlem får du medlemstidningen Svensk Vorsteh 4 gånger per år.

För att kunna delta på jaktprov eller utställning där SVK står som arrangör måste du vara medlem för att kunna delta. Vill du dessutom ställa ut din hund på en utställning som SKK arrangerar så måste man även vara medlem i SKK. För mer information kring detta se www.skk.se

Följ länken i menyn 'Om oss' för att bli medlem.